OBSAH

 

OBJEDNÁVKA

Objednajte si predplatné na 12 mesiacov za cenu 6,5 eur mesačne.



 

Daňový kalendár
máj 2018
PoUtStŠtPiSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
 
Najbližšia daňová povinnosť
31.5.2018 - Osobitný odvod z podnikania v regulovaných odvetviach

Ďalšie povinnosti pre tento deň...

 

PRAKTICKÉ INFORMÁCIE
Kurzy mien 25.5.2018
 1 USD1,17 EUR (+0,01)
 1 GBP0,87 EUR (-0)
 1 PLN4,3 EUR (-0)
 1 CZK25,81 EUR (-0)
viac
Platné od 16.3.2016
Jednodňové refinančné operácie 0,25 %
Hlavné refinančné operácie 0,00 %
Jednodňové sterilizačné operácie -0,40 %
viac
Cestovné náhrady
Stravné v SR

5 - 12 hodín

4,50 €

12 - 18 hodín

6,70 €

nad 18 hodín

10,30 €

 

ostatné

 

Produkt manažér

2018.03 Úvodník

Mgr. Tibor Sedláček

Vážené čitateľky, vážení čitatelia,

v súvislosti so zamestnávaním zamestnancov a poskytovaním mzdy sú zamestnávatelia povinní plniť povinnosti, ktoré im ukladajú rôzne právne predpisy v oblasti pracovného, zdravotného, sociálneho, daňového a iného práva. Za zamestnávateľa tieto povinnosti plnia mzdové účtovníčky. V článku sa dočítate viac o týchto povinnostiach.

Zamestnávateľ môže na plnenie svojich úloh alebo na zabezpečenie svojich potrieb podľa Zákonníka práce výnimočne uzatvárať s fyzickými osobami dohody o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru, a to dohodu o vykonaní práce ak ide o prácu, ktorá je vymedzená výsledkom, alebo dohodu o pracovnej činnosti a dohodu o brigádnickej práci študentov, ak ide o príležitostnú činnosť vymedzenú druhom práce. Podrobnosti o takejto dohode v reštauračných zariadeniach ponúka náš ďalší príspevok.

Ďalej si dovoľujeme upriamiť vašu pozornosť na problematiku účtovania stravných lístkov v jednoduchom účtovníctve v roku 2018 a povinnosti gastro prevádzok pri nakladaní s odpadmi v tomto roku.

S pozdravom

Mgr. Tibor Sedláček

odborný redaktor


Online časopis Ekonomické, pracovné, právne a technické minimum pre gastroprevádzky sa zaoberá všetkými podstatnými zmenami, ktoré sa týkajú gastronómie. Nájdete tu dôležité informácie zo sveta gastronómie, ktoré sa týkajú noviniek z oblasti legislatívy, práva, účtovníctva a daní, BOZP a taktiež aj envira. Tento časopis je vhodný pre hotely, bary a reštauračné zariadenia.

Čo nájdete v online časopise?

  • Účtovníctvo a dane - podstatné informácie z oblasti daní a účtovníctva. Články sú zamerané na aplikovanie teórie v podobe praktických príkladov z praxe.
  • Právo a legislatíva - venujeme sa legislatívnemu dianiu a právu z oblasti gastroprevádzok. Uvedomujeme si, aký význam má aj vzťah medzi zamestnávateľom a zamestnancom z hľadiska personalistiky, prípadne miezd a preto prichádzame s článkami, ktoré sú zaujímavé pri zorientovaní sa v tejto oblasti.
  • BOZP, hygiena - Dôležitou súčasťou gastroprevádzok z hľadiska zdravia je správna hygiena a bezpečnosť pri práci. Zameriavame sa na najčastejšie chyby pri dodržiavaní hygieny a samozrejme Vás oboznámime s  podstatnými zmenami v BOZP.
  • Enviro - Pri vedení gastroprevádzky je taktiež dôležité dodržiavať zásady nakladania s odpadmi pri neustále sa meniacej legislatíve.

Čo je nové v online časopise?

  • Povinnosti mzdovej účtovníčky v roku 2018
  • Dohody o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru v reštauračných zariadeniach v roku 2018
  • Účtovanie stravných lístkov v jednoduchom účtovníctve v roku 2018
  • Povinnosti gastro prevádzok pri nakladaní s odpadmi v roku 2018

Čo získate s on-line časopisom?

  • Aktuálne informácie z oblasti gastronómie za výhodnú cenu
  • Záruka aktuálnosti podľa najnovších zmien a noviel v legislatíve
  • Praktické rady a odporúčania odborníkov pri riešení problémov z Vašej praxe
  • Jeho obsah je neustále aktualizovaný, aby ste mali prístup len k zaručeným informáciám
  • V obsahu časopisu môžete vyhľadávať obyčajným zadaním kľúčového slova

Autorský kolektív

Ing. Juraj Válek, PhD.

Venuje sa témam z oblasti nepriamych daní, konkrétne dani z pridanej hodnoty, spotrebných a environmentálnych daní, ako aj problematike daňových únikov. V súčasnosti pôsobí ako odborný asistent na Katedre financií na Národohospodárskej fakulte Ekonomickej univerzity v Bratislave.





Ing. Viera Mezeiová

Svoje vedomosti a praktické skúsenosti súvisiace so zdaňovaním príjmov zo závislej činnosti, získané prácou v oblasti plánovania pracovných síl a miezd, prácou v súkromnej sfére, neskôr v metodickej a legislatívnej činnosti na Ministerstve financií SR aplikuje ako prednášateľka na odborných seminároch a tiež ako autorka odborných článkov a publikácií s tematikou zdaňovania príjmov zo závislej činnosti.


JUDr. Simona Laktišová

Je absolventkou Právnickej fakulty Trnavskej univerzity. Od roku 2013 vykonáva prax advokátskej koncipientky a aktuálne pôsobí v advokátskej kancelárii Dvořák Hager & Partners. Publikuje príspevky najmä z oblasti verejnej správy, verejného obstarávania a školstva.






Ďalší autori

  • Mgr. Tomáš Maršalek
  • Ing. Blažena Kvetná
  • Mgr. Jozef Rajzinger, PhD.
  • Kristína Iudita Kmety
  • Ing. Jozef Pohlod


OBJEDNÁVKA

Referencie

Spokojní zákazníci online časopisu

"V časopise sme mali možnosť získať viac informácií v súvislosti s gastroprevádzkou. Veľmi nám pomohli informácie hlavne z oblasti účtovníctva a daní."
Jana K., Bratislava


"Na jednom mieste nájdem všetko, čo potrebujem k svojej práci pri vedení reštaurácie."
Jozef H., Snina


"Vaše články mi priniesli zaujímavé poznatky z oblasti gastra. Najviac si cením neustále aktualizované legislatívne dianie ."
Mária H., Zlaté Moravce

 
Rozbaliť všetkoZabaliť všetko

 Váš názor
Čo by ste zmenili na tomto portáli?
 Úspešne odoslané
Input: