Input:

Gastro prevádzky a ich zariadenie

22.12.2016, , Zdroj: Verlag Dashöfer

Zamestnávateľ je povinný zabezpečiť, aby pracovisko spĺňalo požiadavky na bezpečnosť a ochranu zdravia pri práci. Dopravné cesty a prechody k únikovým východom a samotné únikové východy musia byť trvalo voľné a priechodné. Údržba pracoviska, pracovných prostriedkov a zariadení sa vykonáva tak, aby sa každá zistená porucha, ktorá má vplyv na bezpečnosť a ochranu zdravia zamestnancov, čo najskôr odstránila.

V reštauráciách, vo verejnom stravovaní, potravinárskych výrobniach a ostatných gastro jedálňach  sa používajú viac alebo menej zložité profesionálne technické zariadenia pre kuchyne: konvektomaty, sporáky, rúry, panvice, kuchynské roboty, gastro zariadenia na výdaj a prepravu jedál (výdajné vozíky, vitríny, varnice, termoporty, špeciálne jedálenské podnosy, gastronádoby), profesionálne gastro umývačky skla a riadu, kávovary, fritézy, grily kontaktné, grily na kurčatá, salamandre, smažiace dosky, strúhače zeleniny, mixéry, mlynčeky na mäso, kutre, škrabky zemiakov, vybavenie pizzerií (pizza pece, hnetače cesta, chladiace stoly), chladiace gastronomické zariadenia, nerezový gastro nábytok, nerez hrnce, riady a inventár gastronómie.

Bezpečnosť technického zariadenia je neoddeliteľnou súčasťou bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. Pracovisko, pracovné prostriedky a zariadenia sa pravidelne čistia, vykonávajú sa na


 Váš názor
Čo by ste zmenili na tomto portáli?
 Úspešne odoslané
Input: