OBSAH

 

OBJEDNÁVKA

Objednajte si predplatné na 12 mesiacov za cenu 13,5 eur mesačne.



 

Daňový kalendár
február 2020
PoUtStŠtPiSoNe
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
 
Najbližšia daňová povinnosť
2.3.2020 - odvody

Ďalšie povinnosti pre tento deň...

 

PRAKTICKÉ INFORMÁCIE
Kurzy mien 26.2.2020
1 EUR1,08 USD (+0,01)
1 EUR0,84 GBP (-0)
1 EUR4,3 PLN (+0,01)
1 EUR25,23 CZK (+0,04)
Ďalšie meny
Platné od 16.3.2016
Jednodňové refinančné operácie 0,25 %
Hlavné refinančné operácie 0,00 %
Jednodňové sterilizačné operácie -0,40 %
viac
Cestovné náhrady
Stravné v SR

5 - 12 hodín

5,10 €

12 - 18 hodín

7,60 €

nad 18 hodín

11,60 €

 

ostatné
VESTNÍKY MINISTERSTIEV

 

 

Produkt manažér

2020.02 Úvodník

Ing. Lucia Žarnócaiová

Vážené čitateľky, vážení čitatelia,

prinášame Vám februárové číslo on-line časopisu Ekonomické, pracovné, právne a technické minimum pre gastroprevádzky.

Neviete si poradiť s vypočítaním exekúcie zamestnanca v roku 2020? Mgr. Michaela Hinnerová si pre Vás pripravila článok na túto tému v ktorom sa dozviete okrem iného, že v súlade s § 69 zákona č. 233/1995 Z. z. Exekučného poriadku je možné zrážku vykonať len z čistej mzdy. Podľa § 70 toho istého zákona sa povinnému nesmie zraziť základná suma. Táto základná suma je odvodená od výšky životného minima, ktoré je od 1. júla 2019 do 30.júna 2020 vo výške 210,20 € mesačne, ak ide o jednu plnoletú fyzickú osobu.

Pripravili sme pre Vás smernicu, ktorá vychádza z ustanovení zákona č. 124/2006 Z. z. o bezpečnosti a ochrane zdravia pri práci a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Smernica stanovuje zásady odbornej prípravy zamestnancov v oblasti bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci. Vymedzuje základné práva a povinnosti zamestnancov pri zabezpečovaní odbornej prípravy v oblasti BOZP.

Tento mesiac sme si pre Vás pripravili články na témy:

  • Zmeny v odvodoch SZČO a účtovanie príslušných účtovných prípadov v podvojnom účtovníctve v roku 2020

  • Zákon č. 233/2019 Z. z. o ukončení niektorých exekučných konaní od 1. januára 2020

  • Novela zákona o odpadoch č. 460/2019 Z. z. vo vzťahu k obalom a odpadom z obalov v nadväznosti na legislatívnu zmenu s účinnosťou od 1. júla 2020 a 3. júla 2021

Želám Vám príjemné čítanie.

S pozdravom,

Ing. Lucia Žarnócaiová
odborná redaktorka

Online časopis Ekonomické, pracovné, právne a technické minimum pre gastroprevádzky sa zaoberá všetkými podstatnými zmenami, ktoré sa týkajú gastronómie. Nájdete tu dôležité informácie zo sveta gastronómie, ktoré sa týkajú noviniek z oblasti legislatívy, práva, účtovníctva a daní, BOZP a taktiež aj envira. Tento časopis je vhodný pre hotely, bary a reštauračné zariadenia.

Čo nájdete v online časopise?

  • Účtovníctvo a dane - podstatné informácie z oblasti daní a účtovníctva. Články sú zamerané na aplikovanie teórie v podobe praktických príkladov z praxe.
  • Právo a legislatíva - venujeme sa legislatívnemu dianiu a právu z oblasti gastroprevádzok. Uvedomujeme si, aký význam má aj vzťah medzi zamestnávateľom a zamestnancom z hľadiska personalistiky, prípadne miezd a preto prichádzame s článkami, ktoré sú zaujímavé pri zorientovaní sa v tejto oblasti.
  • BOZP, hygiena - Dôležitou súčasťou gastroprevádzok z hľadiska zdravia je správna hygiena a bezpečnosť pri práci. Zameriavame sa na najčastejšie chyby pri dodržiavaní hygieny a samozrejme Vás oboznámime s  podstatnými zmenami v BOZP.
  • Enviro - Pri vedení gastroprevádzky je taktiež dôležité dodržiavať zásady nakladania s odpadmi pri neustále sa meniacej legislatíve.

Čo je nové v online časopise?

Novela zákona o sociálnom poistení účinná od 1. januára 2020
Minimálna mzda od 1. januára 2020
Novela zákona o účtovníctve od 1. januára 2020
Prečo je nevyhnutné mať vypracované vlastné smernice
Novela zákona o odpadoch vo vzťahu k bioodpadom od 1. 7. 2020

Čo získate s on-line časopisom?

  • Aktuálne informácie z oblasti gastronómie za výhodnú cenu
  • Záruka aktuálnosti podľa najnovších zmien a noviel v legislatíve
  • Praktické rady a odporúčania odborníkov pri riešení problémov z Vašej praxe
  • Jeho obsah je neustále aktualizovaný, aby ste mali prístup len k zaručeným informáciám
  • V obsahu časopisu môžete vyhľadávať obyčajným zadaním kľúčového slova

Autorský kolektív

Ing. Juraj Válek, PhD.

Venuje sa témam z oblasti nepriamych daní, konkrétne dani z pridanej hodnoty, spotrebných a environmentálnych daní, ako aj problematike daňových únikov. V súčasnosti pôsobí ako odborný asistent na Katedre financií na Národohospodárskej fakulte Ekonomickej univerzity v Bratislave.





Ing. Viera Mezeiová

Svoje vedomosti a praktické skúsenosti súvisiace so zdaňovaním príjmov zo závislej činnosti, získané prácou v oblasti plánovania pracovných síl a miezd, prácou v súkromnej sfére, neskôr v metodickej a legislatívnej činnosti na Ministerstve financií SR aplikuje ako prednášateľka na odborných seminároch a tiež ako autorka odborných článkov a publikácií s tematikou zdaňovania príjmov zo závislej činnosti.


JUDr. Simona Laktišová

Je absolventkou Právnickej fakulty Trnavskej univerzity. Od roku 2013 vykonáva prax advokátskej koncipientky a aktuálne pôsobí v advokátskej kancelárii Dvořák Hager & Partners. Publikuje príspevky najmä z oblasti verejnej správy, verejného obstarávania a školstva.






Ďalší autori

  • Mgr. Tomáš Maršalek
  • Ing. Blažena Kvetná
  • Mgr. Jozef Rajzinger, PhD.
  • Kristína Iudita Kmety
  • Ing. Jozef Pohlod


OBJEDNÁVKA

Referencie

Spokojní zákazníci online časopisu

"V časopise sme mali možnosť získať viac informácií v súvislosti s gastroprevádzkou. Veľmi nám pomohli informácie hlavne z oblasti účtovníctva a daní."
Jana K., Bratislava


"Na jednom mieste nájdem všetko, čo potrebujem k svojej práci pri vedení reštaurácie."
Jozef H., Snina


"Vaše články mi priniesli zaujímavé poznatky z oblasti gastra. Najviac si cením neustále aktualizované legislatívne dianie ."
Mária H., Zlaté Moravce

 

 Váš názor
Čo by ste zmenili na tomto portáli?
 Úspešne odoslané
Input: