OBSAH

 

OBJEDNÁVKA

Objednajte si predplatné na 12 mesiacov za cenu 6,75 eur mesačne.



 

Daňový kalendár
január 2021
PoUtStŠtPiSoNe
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Najbližšia daňová povinnosť
25.1.2021 - Spotrebná daň z liehu

Ďalšie povinnosti pre tento deň...

 

PRAKTICKÉ INFORMÁCIE
Kurzy mien 21.1.2021
1 EUR1,21 USD (-0)
1 EUR0,89 GBP (-0)
1 EUR4,53 PLN (-0)
1 EUR26,13 CZK (-0,03)
Ďalšie meny
Platné od 18.9.2019
Jednodňové refinančné operácie 0,25 %
Hlavné refinančné operácie 0,00 %
Jednodňové sterilizačné operácie -0,50 %
viac
Cestovné náhrady
Stravné v SR

5 - 12 hodín

5,10 €

12 - 18 hodín

7,60 €

nad 18 hodín

11,60 €

 

ostatné
VESTNÍKY MINISTERSTIEV

 

Obsah

 

 

Produkt manažér

2021.01 Úvodník


Ing. Lucia Žarnócaiová

Vážené čitateľky, vážení čitatelia,

prinášame Vám januárové číslo on-line časopisu Ekonomické, pracovné, právne a technické minimum pre gastroprevádzky.

Ing. Eva Gášpárová v článku spracovala výpočty minimálnej mzdy na rok 2021 v príkladoch. Na rok 2021 sa podľa § 9b zákona o minimálnej mzde ustanovila:

  • suma mesačnej minimálnej mzdy na 623,00 € (57 % zo sumy 1 092,00 € po zaokrúhlení na celé eurá nahor),

  • suma minimálnej mzdy za každú hodinu odpracovanú zamestnancom na 3,58 € (1/174 zo sumy mesačnej minimálnej mzdy po zaokrúhlení na tri desatinné miesta).

Ing. Dušan Preisinger v článku o dotáciách nájomcom nehnuteľností počas 2. vlny pandémie hovorí o tom, že mechanizmus poskytovania dotácie na nájomné je v mnohých bodoch podobný ako pri prvej vlne. Rozšíril sa okruh akceptovateľných žiadateľov a aktualizovali sa termíny súvisiace s touto podporou.

Okrem toho sme si tento mesiac pre Vás pripravili články na témy:

  • Povinnosti a práva zamestnancov v oblasti BOZP

  • 3 fázy spustenia informačného systému odpadového hospodárstva (ISOH) v priebehu rokov 2021-2022

Želám Vám príjemné čítanie!

S pozdravom,


Ing. Lucia Žarnócaiová

odborná redaktorka

Zákon o dani z príjmov s účinnosťou od 1. 1. 2021 na stiahnutie TU

 


Online časopis Ekonomické, pracovné, právne a technické minimum pre gastroprevádzky sa zaoberá všetkými podstatnými zmenami, ktoré sa týkajú gastronómie. Nájdete tu dôležité informácie zo sveta gastronómie, ktoré sa týkajú noviniek z oblasti legislatívy, práva, účtovníctva a daní, BOZP a taktiež aj envira. Tento časopis je vhodný pre hotely, bary a reštauračné zariadenia.

V časopise Vás čakujú vybrané témy z oblastí:

  • Účtovníctvo a dane
  • Právo a legislatíva
  • BOZP, hygiena
  • Enviro

Čo je nové v online časopise?

S on-line časopisom získate:

  • Aktuálne informácie z oblasti gastronómie za výhodnú cenu
  • Záruka aktuálnosti podľa najnovších zmien a noviel v legislatíve
  • Praktické rady a odporúčania odborníkov pri riešení problémov z Vašej praxe
  • Jeho obsah je neustále aktualizovaný, aby ste mali prístup len k zaručeným informáciám
  • V obsahu časopisu môžete vyhľadávať obyčajným zadaním kľúčového slova

Autorský kolektív

Ing. Juraj Válek, PhD.

Venuje sa témam z oblasti nepriamych daní, konkrétne dani z pridanej hodnoty, spotrebných a environmentálnych daní, ako aj problematike daňových únikov. V súčasnosti pôsobí ako odborný asistent na Katedre financií na Národohospodárskej fakulte Ekonomickej univerzity v Bratislave.





Ing. Viera Mezeiová

Svoje vedomosti a praktické skúsenosti súvisiace so zdaňovaním príjmov zo závislej činnosti, získané prácou v oblasti plánovania pracovných síl a miezd, prácou v súkromnej sfére, neskôr v metodickej a legislatívnej činnosti na Ministerstve financií SR aplikuje ako prednášateľka na odborných seminároch a tiež ako autorka odborných článkov a publikácií s tematikou zdaňovania príjmov zo závislej činnosti.


JUDr. Simona Laktišová

Je absolventkou Právnickej fakulty Trnavskej univerzity. Od roku 2013 vykonáva prax advokátskej koncipientky a aktuálne pôsobí v advokátskej kancelárii Dvořák Hager & Partners. Publikuje príspevky najmä z oblasti verejnej správy, verejného obstarávania a školstva.






Ďalší autori

  • Mgr. Tomáš Maršalek
  • Ing. Blažena Kvetná
  • Mgr. Jozef Rajzinger, PhD.
  • Kristína Iudita Kmety
  • Ing. Jozef Pohlod


Referencie

Spokojní zákazníci online časopisu

"V časopise sme mali možnosť získať viac informácií v súvislosti s gastroprevádzkou. Veľmi nám pomohli informácie hlavne z oblasti účtovníctva a daní."
Jana K., Bratislava


"Na jednom mieste nájdem všetko, čo potrebujem k svojej práci pri vedení reštaurácie."
Jozef H., Snina


"Vaše články mi priniesli zaujímavé poznatky z oblasti gastra. Najviac si cením neustále aktualizované legislatívne dianie ."
Mária H., Zlaté Moravce

 

 Váš názor
Čo by ste zmenili na tomto portáli?
 Úspešne odoslané
Input: